Funktionell och skön design

Många utländska besökare i Sverige förknippar vårt land med design och inte vilken design som helst utan den funktionella, minimalistiska, innovativa och enkla. Den kända skandinaviska stilen baseras på en enkelhet utan för mycket krusiduller och tonvikten ligger på funktion. Denna stil har kommit fram genom demokrati. Från 50-talet och framåt byggdes de nordiska länderna fram till välfärdsstater och samtidigt skulle design och möbler vara tillgängliga för alla menade man, i äkta demokratisk anda. Resultatet blev enkla, prisvärda och funktionella möbler. Än idag fortsätter detta att vara svenska designers signum.

Att bo på liten yta

Många har en önskan om att bo i ett större hus eller rymligare lägenhet. Att Trångboddheten ökar i storstäderna beror på bristen på bostäder men även de höga kostnaderna som en större bostad innebär. En del mår dåligt av att bo trångt medan andra ser fördelarna med ett trångt boende. Vad är då fördelarna? Man blir kreativ och hittar lösningar som man aldrig trodde var möjliga. Varje centimeter av lägenheten utnyttjas och det är här som funktionalism verkligen är viktig vad gäller möbeldesign. Allt i den lilla lägenheten måste fylla sin funktion. Det kräver förstås mer

Platzprobleme im zu kleinen Wohnzimmer 3d render

planering och tanke bakom att inreda en liten lägenhet men gör man det rätt kan det bli helt underbart.

En perfekt möbel för det lilla boendet

En möbel som verkligen kan rädda den som inreder sin lilla etta är en bäddsoffa som är enkel att bädda ut inför natten. Eftersom du inte behöver köpa så mycket möbler kan du satsa på att köpa en riktigt bra soffa av hög kvalité så att du även sover skönt i den. Den ska vara lätt att förvandla till säng och lika enkel att göra om till en snygg soffa dagtid. Om du har en balkong ska du även satsa på att köpa enkla och finlemmade möbler till den. Det är ett knep som lurar ögat till att tro att balkongen är större än vad den är.