3 designtrender för balkongen

Sommaren är här och det har blivit dags att inreda balkongen. Men vilka trender gäller för i år och vad behöver du speciellt tänka på? Vi har listat 3 designtrender som är viktiga för just det här året.

Stilrena och robusta balkongbord

Med tanke på den rådande pandemin så kommer balkongen i synnerhet användas mer regelbundet i år. Alltifrån fika på balkongen med vännerna till att i stunder vara hemkontoret när du arbetar hemifrån jobbet. Således är det extra viktigt i år att köpa ett balkongbord som både är robust och snyggt, men som även är mångsidigt och går att användas till olika ändamål. När det gäller balkongbord är speciellt gråa fällbord i metall väldigt tidsenliga i år.

Mysiga textil och accessoarer

En svensk sommar för med sig både varma och kalla dagar. Det kan vara supermysigt att vara ute i balkongen vare sig det är varmt eller kallt. Var väl förberedd i år och köp komfortabla pläd. Ett mjukt ullpläd på stolen lyfter upp balkongen och har samtidigt en viktig funktion – den kan användas under kyliga sommarkvällar. När det gäller färgen på pläden bör du tänka efter. En bra grundregel att följa är att använda starka färger om dina utemöbler är neutrala. Å andra sidan, om utemöblerna har starka färger bör du välja jordnära färger till pläden.

En urban växtoas

Fräna möbler och härliga detaljer i all ära, men en av de viktigaste designelementen på en balkong är växter. En grön växt lyfter upp hela balkongen på ett sätt som inget designföremål kan göra. Ta tillfället i akt i år och bygg en liten växtoas på balkongen. Varför inte plantera något komplement och ätbart växt t.ex. såsom smulton? Andra växter som passar utmärkt på balkongen och är vackra är exempelvis l murgröna, klematis,, humle eller vildvin.