Design för kontoret

Kontoret är platsen du spenderar den största delen av din dag på. Därför är det viktigt att du trivs och att platsen inspirerar till arbete. För att få ett trivsamt och effektivt kontor krävs rätt design och inredning. Här får du några tips på hur du kan tänka när du inreder ditt kontor.

Färger

Visste du att färgen på den miljö du vistas i direkt kan påverka ditt humör? Arbetar du på ett kontorshotell kan det vara svårt att måla om väggarna. Men om du har möjlighet och hyresvärden tillåter så kan det vara en bra idé att måla eller tapetsera om. Det finns många tapeter på marknaden med snygg design som både piggar upp och inspirerar.

Men om du inte kan påverka färgen på väggarna kan du istället ha färgklickar i din inredning. Det kan vara allt ifrån mappar, pärmar, anteckningsblock och pennor till de möbler du har.

Ett skrivbord eller en bokhylla i färg kan vara en uppiggande kontrast till resten av kontoret. Ett roligt mönster på mattan eller på kuddarna kan också vara en bra idé.

Ljus

En annan sak som verkligen kan lyfta en arbetsmiljö är ljuset. Ett mjukt ljus istället för ett hårt kan verkligen göra skillnad. Många stora företag har lysrörsbelysning. Men om du har möjlighet kan du inreda ditt kontor med lampor med mjukt ljus i snygg design.

Möbler och inredning

Ditt kontors design kan få ett lyft både genom att byta ut färgerna och ljuset. Men också när det kommer till själva inredningen. Förutsatt att du får inreda hur du vill kan du gå efter vad du själv gillar. Du kan till exempel ha snygga posters, växter och möblerna kan ha din personliga prägel. Det viktigaste när det kommer till möbler och inredning på ett kontor är att det ska vara ergonomiskt och lätt att organisera.