Trädgårdsdesign

Att ha en fin trädgård är det många som vill. Genom att tänka igenom designen på trädgården kan du få det fantastiskt utomhus. När du ska designa din trädgård finns det några bra tips som du kan använda dig av för att få den perfekta trädgården. Vad du väljer för material till din trädgård har stor betydelse för helhetsupplevelsen. Du kan bland annat använda grus om du vill ha olika trädgårdsrum. Grus passar även bra att ha på uppfarten. Det finns olika typer av grus som du kan välja att ha. Tänk till ordentligt så att du får en typ av grus som passar med resterande trädgården. En stor mängd grus kommer att ge avtryck så välj grus efter syfte.

Välj växter med omsorg

När du ska designa trädgården ska du tänka på växterna. Växter kan verkligen göra hela skillnaden för trädgården. Du kan ha en häck som kan ge en ombonad känsla i trädgården men också fungera som insynsskydd. Där du har behov av insynsskydd ska du satsa på en rejäl häck. Du kan även ha olika träd i trädgården. Rönn är ett väldigt tåligt träd som passar att ha på många olika ställen. Gräs är väldigt användbart både på marken och att ha i krukor. Blommor är en detalj som är fint att ha speciellt på sommaren. Med blommor kan du göra trädgården intressant.

Skapa kontraster för en levande trädgård

För att designen på trädgården ska bli bra är det en bra idé att tänka i rum i olika nivåer. En plan tomt får olika nivåer med hjälp av stenmurar, upphöjda terassdäck och växter i olika höjd och utbredning. Att välja ett material som dominerar är bra för att få ett lugn i trädgården. Naturliga material i neutrala färger som inte sticker ut är perfekt. För många grälla färger kan ge ett skrikigt resultat. Genom upprepning och igenkänning kan du också skapa ett lugnare intryck. När du ska designa din trädgård, tänk på bladens storlek på växterna, färger och former för att skapa kontraster och konturer. Du kan jobba med mjuk mot hårt, spets mot runt och finbladigt mot storbladigt.