Designmöbler och utrustning för husdjur

En av de vanligaste sakerna man hör när det gäller att skaffa husdjur är kanske varningar. Det gäller att tänka på hur länge man kommer ha ansvar för djuret, att de måste ses efter varje dag – och att de kommer förstöra ens hem. Detta handlar såklart inte nödvändigtvis om att hunden eller katten kommer tugga sönder allt man äger, men de flesta är inte så pigga på att ha en kattlåda ståendes i hörnet, en söndersliten hundsäng, eller sönderklösta möbler. Vilken tur då att det finns andra möjligheter. Alla katter behöver klösa t.ex, så är det bara. Om man inte accepterar det så ska man inte ha en katt. Men man måste inte ha ett vingligt, fult klösträd för det. Katter måste gå på lådan men det finns flera sätt att t.o.m. göra den en del av inredningen, snarare än ett störningsmoment. Samma sak gäller hundsängar och matskålar och allt man kan tänkas behöva. Det gäller bara att vara kreativ.

Anpassa djursaker efter hemmet, inte tvärtom

Fundera en stund på hur du vill att ditt hem ska se ut. Vill du kanske ha det stilrent med skarpa kanter och enkla färger utan en massa plotter och stök? Att fästa en vacker dyna på ett snyggt sidobord skapar genast en säng för katter eller småhundar utan att störa resten av rummets estetik. Istället för ett vanligt klösträd kan du fästa sisalrep på ena sidan av en stabil, snygg bokhylla, eller täcka ett takhögt klösträd med en skärmvägg vars färg och utseende kan se ut precis hur du vill. En kattlåda kan hållas osynlig och luktfri i ett hemligt kolfilter-säkrat skåp i TV-bänken och bara genom att undvika det klassiska tassavtrycksmönstret kan du genast få dina tillbehör att se ut som accessoarer mer än något annat. på så sätt kan du matcha din egen inredning istället för att lida med fleece-dynor och plastiga skålar. Att ha ett husdjur ska inte behöva förstöra hur man vill att ens hem ska se ut och kollar man på internet så finns det gott om både möbelsajter och DIY-tips just för hur man bäst inreder med husdjur.

Var inte rädd för stil

Det är många djurägare som drar sig för att skaffa nya möbler eller inredningsdetaljer, då det kan kännas hopplöst att skaffa t.ex. en ny soffa om hunden hårar ner den. Det kan också kännas meningslöst att skaffa en riktigt snygg detalj om den ändå kommer överskuggas av ett snett, sönderklöst katträd. Men låt inte det stoppa dig! Om du väljer att se på djurtillbehören som möbler och inredning kommer det att göra stor skillnad i hur allt passar ihop. På sajter som Fyndab.com finns det t.ex. mängder av billiga, stilrena möbler som bara längtar efter att få bli del av ditt hem, och satsar du på att göra djurinredningen bättre kommer den där nya soffan vara väl värd. Flytta t.ex. kattskålarna från golvet till en alldeles egen hylla, eller byt ut hundens plastskålar mot rejäla, snygga skålar i porslin. Det är ditt hem, och det bör minsann synas i alla detaljer. Att offra husdjur för inredningen eller vice-versa ska aldrig behöva ske.