Hetaste rummet att designa just nu – Badrummet!

I Sverige så är det oerhört populärt att renovera. Förr i tiden så var det oerhört populärt att göra om köket då det ansågs vara husets hjärta. Men på senare tid så har det blivit alltmer populärt att renovera och dekorera badrummet.

Alla hushåll och lägenheter är i behov av ett badrum, och genom att lägga ner lite extra god tankekraft till tiden när man fixar till sitt badrum så kan man verkligen göra mödan värd. Oavsett hur stor eller liten ens familj är så är det alltid trevligt att ha ett badrum som man kan vara stolt över. Dock så är det inte enbart utseendet på badrummet som ska vara i topform, utan det är också mycket viktigt att badrummet är fräscht och har rätt luftfuktighet. Det senare är nog det viktigaste när du gör om ditt badrum, att se till att luftfuktigheten är anpassad efter dig och din familjs badrumsvanor. Som tur är så har den nya intellivent fresh badrumsfläkt kommit. Vad är det som gör den där badrumsfläkten så grymt bra?

Den är försedd med ett mikrochip som hjälper apparaten att mäta luftfuktigheten korrekt. Detta mikrochip har även ett utmärkt minne och den lagrar ihop badrumsvanorna för hela familjen och anpassar dess arbete därefter. Med detta skarpa minne samt smarta arbetssätt så kan du känna sig fullt säker på att du alltid kommer ha en optimal luftfuktighet i ditt badrum.

Om det är så att man har fel luftfuktighet så är det flera negativa saker som kan ske både med dig och din kropp. OM du känner igen några av dessa symtom så är det troligt att du spenderat mycket tid i ett rum med dålig luftfuktighet:

  • Torra, kliande eller irriterade ögon
  • Trötthet eller dåsighet
  • Huvudvärk
  • Rygg- och/eller nackproblem.

Om det är dålig luftfuktighet på din arbetsplats och du upplever dessa symtom så bör de minska efter en liten stund utanför jobbet.

Har du t.ex. en väldigt torr luft så är den vanligaste orsaken att du har en luftfuktighet på 40%. Denna torra luft kan ge märkbara effekter i form av statisk elektricitet. Andra symtom som du kan börja få på grund av torr luftfuktighet är att din hud kan bli torrare och börja klia, vid känsligare hud så kan även eksem uppkomma. Finns de som även ögon irriterar samt att halsen börjar göra ont. Läs mer om detta här.

I badrumsdesign så har det blivit mycket populärt att använda sig av ljusa golv och väggar, med väldigt starka och djupa färger till inredning. Att ha ett mörkrött tema på badrumsinredningen i kombination med vitt kakel ser grymt bra ut.