Design i en hyresrätt

Att designa ett hem är något som alla drömmer om att få göra någon gång i livet. Många människor i Sverige bor dock i hyresrätter, något som innebär att man inte kan designa och renovera hur man vill. Att renovera och designa en lägenhet eller ett hus är bara tillåtet om man äger bostaden, eller om man har fått tillåtelse av hyresvärden. Därför kommer denna artikel kolla närmre på hur man kan renovera och designa en hyresrätt utan några godkännanden från hyresvärden.

Vad är inte tillåtet?

Om man vill gör något på väggarna eller med golvet kräver detta generellt sett hyresvärdens godkännande. Anledningen till detta är att man som hyresgäst inte äger lägenheten. Det är bara ägaren som får ta beslut om saker som kan förändra lägenhetens struktur. I många fall brukar dock hyresvärden godkänna saker som nya tapeter och ommålning av väggarna. Men de brukar dock fråga om färg och mönster. Som tur är har hemsidor som Familjetapeter många av sina tapeter online. På så sätt går det att skicka förslag på tapeter till hyresvärden vilket är mycket smidigt.

Design som är tillåten

När det kommer till att designa en hyresrätt kan det vara bra att veta vad man får och inte får förändra. Tyvärr kan man bli ganska begränsad vad gäller väggar, tak och golv, men som tur är går det att designa ett hem med hjälp av unika möbler. Så länge väggarna är vita brukar nästan all typ av design vara möjligt. Exempelvis går det att designa lägenheten i skandinavisk stil med raka linjer och möbler i gråskalor. Men det går också att göra det i rustik stil genom att köpa in gungstolar och bord i trä.