Investera i designmöbler  

Det finns många anledningar till att vilja betala stora pengar för möbler trots att liknande sådana finns att köpa för bara en liten del av priset hos de stora möbelkedjorna. Det kan handla om att det ses som en investering för framtiden eftersom många dyra designmöbler stiger i värde med åren. Kanske vill man bara kunna visa upp ett vackert och lyxigt hem? Oavsett anledning finns det några saker som kan vara värt att tänka lite extra på.

Handla efter plånbokens storlek

Det är lätt att man dras med i designsvängen när man väl har börjat. Detta gäller särskilt för den som gillar att iPoolnspireras av andra genom bloggar, magasin och andra forum. Det är viktigt att alltid komma ihåg sin egen ekonomiska sits och inte jämföra sig själv med vad andra har råd med. Planera köpen väl och undvik att impulsköpa alltför dyra saker. Fundera också över om du tycker att det verkligen är en fin möbel som passar för ditt hem eller om begäret enbart kommer för att den är dyr och trendig.

Håll kontroll över marknaden

Marknaden svänger hela tiden och att någonting är dyrt och populärt idag ger ingen garanti för att den kommer att vara det om några år eller ens om ett par månader. Det går förstås att dra fördel av detta också, eftersom möbler och inredningsprylar reas ut snabbt när den största köpyran har lagt sig. Det går då att hitta vackra saker till en bråkdel av det ursprungliga priset. För den som vill investera i möbler och sälja dem dyrare i framtiden är det också viktigt att veta vad som kommer att gå ur tiden och inte.

Är det ett fynd?

När trenderna lägger sig och möbler säljs för en spottstyver är det lätt att man skenar iväg och köper på sig alldeles för mycket bara för att de är skapade av en viss designer och är otroligt billiga. Många tänker att de här kommer göra sin livs investering och kunna sälja de vackra designergrejerna mycket dyrare i framtiden, men många saker går tyvärr ur tiden för evigt och blir istället ståendes i en källare tills de i bästa fall säljs billigt på en loppis.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

restimpo